Ytterligare en vecka avklarad. Denna vecka på jobbet blev det fullt upp men det är precis så som jag vill ha det. Har man inget att göra så går tiden långsamt och jag är framförallt en person som gillar när saker och ting händer. Monterade jag bland annat en varningsljusramp på ett yrkesfordon. Kompisen som förbi med lastbilen var verksam inom markarbete och hade bestämt sig för att byta ut sin rotorljusramp till en uppdaterad blixtljusramp istället. Det var länge sedan jag gjorde detta, då de flesta som kommer förbi mig den här årstiden oftast vill ha hjälp med däckbyten eller liknande. Men detta var ett hederligt monteringsjobb och det gick faktiskt över all förväntan. Inte för att jag var orolig egentligen, men ibland kan dessa varningsljus verkligen ha en tendens att suga ut det bästa ur än, även om man är gammal i gamet som jag. Det enda som var lite knepigare än vanligt var kablaget. Detta skulle dras genom karossen på lastbilen och det krävdes lite mer detaljerad support än förväntat.

I övrigt är jag väldigt imponerad över prestandan i de nya blixtljusramperna. De har verkligen förbättrats avsevärt bara under de senaste årent och jag ser mer och mer fördelen med att faktiskt lägga några extra kronor på just en varningsljusramp i stället för på de klassiska halogenljusen, som exempelvis saftblandare.

Utöver rampen satte vi även dit ett par arbetslampor vilket inte är varje dag man får äran att göra. Många, speciellt inom de mer tekniska yrkeskårerna, sätter fast dessa själv. Arbetsbelysning är inte något jag är helt obekant med, man har ju trots att satt på ett par arbetslampor på traktorn man ägd hade för ett par år sedan och då var det tal om båxe xenon och led-teknik som fanns på marknaden, den senare verkar nu ha tagit över helt och hållet. Men det var kul utmaning då det var så länge sedan sist.