Kompisen behövde hjälp med blixtljusramp

Kompisen behövde hjälp med blixtljusramp

Ytterligare en vecka avklarad. Denna vecka på jobbet blev det fullt upp men det är precis så som jag vill ha det. Har man inget att göra så går tiden långsamt och jag är framförallt en person som gillar när saker och ting händer. Monterade jag bland annat en varningsljusramp på ett yrkesfordon. Kompisen som förbi med lastbilen var verksam inom markarbete och hade bestämt sig för att byta ut sin rotorljusramp till en uppdaterad blixtljusramp istället. Det var länge sedan jag gjorde detta, då de flesta som kommer förbi mig den här årstiden oftast vill ha hjälp med däckbyten eller liknande. Men detta var ett hederligt monteringsjobb och det gick faktiskt över all förväntan. Inte för att jag var orolig egentligen, men ibland kan dessa varningsljus verkligen ha en tendens att suga ut det bästa ur än, även om man är gammal i gamet som jag. Det enda som var lite knepigare än vanligt var kablaget. Detta skulle dras genom karossen på lastbilen och det krävdes lite mer detaljerad support än förväntat.

I övrigt är jag väldigt imponerad över prestandan i de nya blixtljusramperna. De har verkligen förbättrats avsevärt bara under de senaste årent och jag ser mer och mer fördelen med att faktiskt lägga några extra kronor på just en varningsljusramp i stället för på de klassiska halogenljusen, som exempelvis saftblandare.

Utöver rampen satte vi även dit ett par arbetslampor vilket inte är varje dag man får äran att göra. Många, speciellt inom de mer tekniska yrkeskårerna, sätter fast dessa själv. Arbetsbelysning är inte något jag är helt obekant med, man har ju trots att satt på ett par arbetslampor på traktorn man ägd hade för ett par år sedan och då var det tal om båxe xenon och led-teknik som fanns på marknaden, den senare verkar nu ha tagit över helt och hållet. Men det var kul utmaning då det var så länge sedan sist.

Första gången man monterar extraljus

Första gången man monterar extraljus

Jag är egentligen inte speciellt tekniskt lagd. Jag säger ”egentligen” eftersom jag i helgen lyckades med någonting jag själv aldrig trodde att jag skulle klara av. I och med vintersäsongen (och det faktum att det känns som om vi lever i en konstant solförmörkelse), så fick jag tipset om att införskaffa ett par fordonslampor till bilen för att hålla mig på vägen under mörka kvällar. Sagt och gjort så hörde jag runt bland vänner som legat steget före mig med fordonsbelysningen och fick tipset om att inhandla lamporna från ett företag som heter Ljusgiganten.se. Jag brukar ha svårt för att bestämma mig vart jag ska handla mina produkter men detta är väl något som jag delar med ganska många där ute förmodar jag. Efter lite efterforskningar så gick jag på svågers linje och köpte tre stycken extraljus till bilen, två med bred ljusbild och en med smal och lång räckvidd (pencil).

När jag sedan fick hem paketet (jag köpte ett komplett paket med kablar och fästen), så började svetten att lacka. Jag kan ju inte göra det här själv, tänkte jag, och ringde direkt upp min svåger igen för att se vilken verkstad han hade vänt sig till. Han berättar då skrattandes att han gjorde allting själv. Kopplingsschemat finns på lådan, sa han.

– Har du lyckats skruva ihop den där monstergaveln till sängen du har hemma så klarar du nog dom här extraljusen också.

Efter några djupa andetag, en hel del koncentration och ett samtal till butikens kundtjänst så satt äntligen belysningen på plats. Det var nog ett av de mest stolta ögonblicken i mitt liv. Mest för att jag själv aldrig trodde att jag skulle klara det. Och till er som undrar: nej, ljusen sitter inte bara monterade, de lyser också! Jag vill också passa på att nämna att när man letar efter fordonslampor så är det viktigt att förstå alla tekniska termer och därför hjälper det att ta hjälp av en informativ extraljusguide som förklarar vad man bör tänka på för att hitta den en lämplig lampa efter ens egna önskemål. Var inte blyg och erkänn hellre att kunskapen inte riktigt finns där för då kommer det att gå bra som det gjorde för mig i slutändan.

Att meka är inte att leka

Att meka är inte att leka

Meka med bilen är något som är både manligt och häftigt anser många fler än bara jag själv. Även om jag tar min bil och min hobby på största allvar så inser även jag att man ibland faktiskt också kan ha skoj på “jobbet” och bjuda på ett skratt då och då. En personlig favorit är ju Verksta´n: Tobbe´s & Dougla´s som jag har som standard att se varje fredag till en god kall bira. Nu är det bara måndag men som jag längtar..