Första gången man monterar extraljus

Första gången man monterar extraljus

Jag är egentligen inte speciellt tekniskt lagd. Jag säger ”egentligen” eftersom jag i helgen lyckades med någonting jag själv aldrig trodde att jag skulle klara av. I och med vintersäsongen (och det faktum att det känns som om vi lever i en konstant solförmörkelse), så fick jag tipset om att införskaffa ett par fordonslampor till bilen för att hålla mig på vägen under mörka kvällar. Sagt och gjort så hörde jag runt bland vänner som legat steget före mig med fordonsbelysningen och fick tipset om att inhandla lamporna från ett företag som heter Ljusgiganten.se. Jag brukar ha svårt för att bestämma mig vart jag ska handla mina produkter men detta är väl något som jag delar med ganska många där ute förmodar jag. Efter lite efterforskningar så gick jag på svågers linje och köpte tre stycken extraljus till bilen, två med bred ljusbild och en med smal och lång räckvidd (pencil).

När jag sedan fick hem paketet (jag köpte ett komplett paket med kablar och fästen), så började svetten att lacka. Jag kan ju inte göra det här själv, tänkte jag, och ringde direkt upp min svåger igen för att se vilken verkstad han hade vänt sig till. Han berättar då skrattandes att han gjorde allting själv. Kopplingsschemat finns på lådan, sa han.

– Har du lyckats skruva ihop den där monstergaveln till sängen du har hemma så klarar du nog dom här extraljusen också.

Efter några djupa andetag, en hel del koncentration och ett samtal till butikens kundtjänst så satt äntligen belysningen på plats. Det var nog ett av de mest stolta ögonblicken i mitt liv. Mest för att jag själv aldrig trodde att jag skulle klara det. Och till er som undrar: nej, ljusen sitter inte bara monterade, de lyser också! Jag vill också passa på att nämna att när man letar efter fordonslampor så är det viktigt att förstå alla tekniska termer och därför hjälper det att ta hjälp av en informativ extraljusguide som förklarar vad man bör tänka på för att hitta den en lämplig lampa efter ens egna önskemål. Var inte blyg och erkänn hellre att kunskapen inte riktigt finns där för då kommer det att gå bra som det gjorde för mig i slutändan.