The Cure – en av mina absoluta favoriter

Jag känner att jag måste börja den här bloggen med ett band som länge har varit en stor favorit för mig, och det bandet är The Cure. The Cure bildades 1976 i England och kallade sig från början för Easy Cure. Genom åren har medlemmar i bandet kommit och gått, men frontfiguren, sångaren, gitarristen och låtskrivaren Robert Smith har varit en ständig medlem från starten.

The Cure hade sin storhetstid under 80-talet, och några av de mest kända singlarna är ”Just like heaven”, ”Lovesong” och ”Friday I’m in love”. Bandet är aktivt än idag, och förutom Robert Smith så är det Simon Gallup (bas), Roger O’Donnell (keyboard), Jason Cooper (trummor) och Reeves Gabrels (gitarr) som bandet består av nu.

Jag har som sagt tyckt om The Cure länge, och även om jag skulle kalla många av deras låtar för mina favoriter så är det ändå ”Just like heaven” som jag skulle utnämna till min absoluta favorit om jag skulle bli tvungen att välja. Den har en väldigt vacker text. För mig är musik inte bara tonerna man hör, utan jag tycker att låttexterna är precis lika viktiga som melodin – ibland till och med viktigare.

Det är i texten som sången skapas och det är där artisten eller bandet kan uttrycka sig. Själva melodin är egentligen bara ett vackert sätt att komplettera dikten. The Cure är verkligen ett band som har otroligt starka texter som man blir väldigt berörd av, och Robert Smith lyckas alltid förmedla texterna på ett sådant sätt att de går rakt in i hjärtat. Om ni inte har lyssnat på The Cure är det hög tid att göra det nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *