Om Mattias & bloggen

Tjena mittbena! Jag heter Mattias och det här är min blogg. Här skriver jag om sådant som jag tycker om, och eftersom jag älskar musik så blir det förstås en hel del om detta ämne. Jag skriver bland annat om mina favoritartister och om nya upptäckter, och förutom musiken skriver jag också lite om vardagen och vad som händer i mitt liv. Det är helt enkelt en blogg om mig och om musik.

Jag skulle inte vilja sätta mig själv i något fack vad gäller musik utan vill snarare kalla mig själv för allätare med vissa begränsningar Med det menar jag att det finns vissa musikstilar som jag aldrig tyckt om och förmodligen aldrig kommer att tycka om, men å andra sidan ska man aldrig säga aldrig då både musik och man själv som person ständigt utvecklas.

Det som (för nu i alla fall) hör till musik som jag inte lyssnar på är country och opera. Dessa musikstilar har jag aldrig förstått mig på, men vem vet vad som händer en vacker dag. Det jag lyssnar på mest är pop och rock, men jag gillar även folkmusik, jazz, metal, punk, techno, hip-hop, klassisk musik och mycket mer. En salig blandning med andra ord!

Till vardags arbetar jag – föga förvånande – i en musikaffär. Musikaffärer är dessvärre ett utdöende släkte, i alla fall vad gäller själva musiken eftersom allt fler köper sin musik digitalt och allt färre köper riktiga skivor, men det finns ändå en trogen skara som fortfarande uppskattar det äkta i att ha en riktig skiva.

Jag är inte på något sätt emot digital musik utan använder mig i högsta grad själv av de musiktjänster som finns, men jag är också en sådan som tycker att ett album inte är komplett utan ett omslag. När man som jag samlar på musik vill man också gärna kunna visa upp den, och många av mina skivomslag pryder diverse väggar och hyllor hemma hos mig.

I musikaffären där jag jobbar säljer vi även instrument och andra musiktillbehör, och sådant går inte ner i försäljning utan snarare tvärtom, så livet i butiken rullar på behagligt ändå. Jag hoppas att ni vill följa mig och min vardag med musik!