Musik i dalarna

Halloj på er!

Long time, no see. Har spenderat alldeles för mycket tid på plugg och jobb här senaste året, och alldeles för lite tid på mig själv och mina intressen, och därför har även bloggen blivit lidande tyvärr. Men jag tänkte försöka ge mig på att skriva lite om något jag ser fram emot nu, och det är en resa till Dalarna som jag bokade in med en kursare till mig. Vi ska upp och njuta av lite traditionell dalamusik i sommar nämligen!

Profiler från dalarna
Dalarna har ju levererat sjukt mycket bra musiker genom tiderna. Kolla bara på Kalle Moraeus, Orsa Spelmän, Jussi Björling, Miss Li, Björn Skifs och Calle Jularbo. Därtill har vi Mando Diao och fler moderna band också. Som en del för ett exarbete vi ska göra tänkte vi gräva lite i dalamusiken, och har därför bokat in oss i två stugor i Älvdalen nu, på http://www.alvdalencamping.se/ – där vi ska utgå ifrån under en veckas resande runt länet med massa dalahästar i.

Vi kommer åtminstone att hinna se en spelning med Orsa Spelmän, och en med Moraeus – men sedan ska det tydligen finnas massvis med små lokala band där också som spelar på de lokala pubbarna, så vi får nog försöka vara lite flexibla också och ta dagarna som de kommer. Givetvis blir det en tripp till Dalhalla någon dag för att beundra den fantastiska spelarenan med sin välkända akustik.

Andra sevärdheter
Förutom allt musikfokus så ska vi se om vi hinner med lite annan kultur medan vi ändå är i trakterna. Avesta ska ju ha en gigantisk dalahäst som vore kul att spana in, och så har vi även Falu Gruva och hoppbackarna där i stan. Leksand Sommarland, Rättviks sommarrodel och Orsa Björnpark. Ja, vi har gjort en ordentlig research vill jag lova! Tiden får väl utvisa vad som hinns med och inte 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *