Lyckan att få arbeta med det man älskar

Jag trivs väldigt bra på mitt jobb, men det är kanske inte så konstigt med tanke på att jag älskar musik och att jag arbetar i en musikaffär. Många har frågat mig om jag inte skulle vilja bli artist, med tanke på att jag älskar musik och både skriver låtar och sjunger och spelar en del själv, men det är faktiskt aldrig något som har lockat mig.

För mig räcker det att jag har musiken för mig själv. Visst tycker jag att det är roligt att till exempel spela in det jag själv skriver, sjunger och spelar, men det är främst för att jag själv ska kunna lyssna på det. Jag delar ganska sällan med mig av mitt eget material. Faktum är att jag är ganska blyg, och det är kanske just därför som jag inte har någon önskan eller längtan efter att stå på en scen.

I affären där jag jobbar säljer vi sådant som har med musik att göra. Det är både musik i form av till exempel CD- och LP-skivor (vi har både nytt och gammalt) och olika instrument, noter, plektrum, strängar och en massa mer. Vi reparerar och servar även gitarrer och elpianon. Det är oftast ett ganska lugnt arbete men ibland har vi också mycket att stå i.

På en helt vanlig dag börjar man oftast med att damma av lite och köra över golvet en sväng för att det ska vara fint och trevligt när affären öppnar och kunderna kommer. När vi öppnar slår man sig ner vid disken eller vandrar omkring i lokalen och antingen gör nytta på något sätt eller bara tar det piano (ordvits!). Sedan ägnar man dagen åt att hjälpa kunder att prova ut instrument, hitta ny eller gammal musik, rekommendera strängar, leta efter noter och andra spännande saker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *