Gåvor som är nyttiga

Jag har funderat mycket och länge på det här med att ge bort saker och ting till varandra. Det är en tradition som jag tycker är väldigt fin, det visar på att man bryr sig om varandra och att man högtidlighåller ett speciellt ögonblick. Allt är som det ska med att ge saker och ting till varandra, även om det är så att vi mer och mer börjar gå på ett konsumtionssamhälle som påtvingar oss allt fler köpta saker som ska bli gåvor. Det blir många gånger alldeles för mycket presenter till varandra, och det är synd tycker jag. Antalet är inte det som är viktigt, utan det är gåvans själva funktion som är den viktigaste.

Visst är det så att man kan köpa saker som är fina och vackra, men det blir som att köpa något som inte är personligt. Om man ska köpa något som verkligen är personligt, som betyder något för mottagaren, som den verkligen kan använda, då är det funktion som är av primär betydelse. Jag köper till exempel hellre sminket Sensai från finamig.se istället för att köpa en stor tavla. Många gånger kanske sminket inte är lika överväldigande som gåva, men det har en funktion, och en väldigt viktig sådan för mottagaren av det, som i det här fallet med smink.

Det ska inte behöva vara svårt att ge gåvor, och att köpa saker och ting till varandra som underlättar för oss i vardagen skulle jag vilja säga är den finaste formen av visad hänsyn och kärlek. Ett välbefinnande börjar ju nämligen i det vardagliga, att man ska må bra för stunden, för det är knappast så att man går runt och planerar för att må bättre. Man mår som man mår för tillfället och gör det man kan för att må bättre för stunden, och där kommer dessa vardagliga gåvor verkligen till pass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *