Ett av världens äldsta yrken – snickare

Som ni kanske har noterat så är utgångspunkten för mig att göra saker och ting själv. Det betyder att jag också ger mig på de lite mer utmanande och kämpiga sysslorna. För att lyckas så behöver jag vara händig, och visserligen handlar det om att ha en viss talang för det, men det går precis lika bra att träna upp sig. Snickeri är gärna en sådan sak som jag försöker göra själv i så stor utsträckning som det går. Anledningarna är lika enkla som självklara. Dels gör det att jag sparar pengar genom att göra det själv och dels blir snickeriet något som jag har gjort själv och kan stoltsera med.

Mer om snickeri & snickare

Yrket snickare har funnits så länge vi har kunnat bearbetat trä, och det är säkerligen många av er som känner till att Guds son, Jesus, var snickare till yrket. Det finns alltså inte bara en yrkesstolthet i själva snickeriet, utan också i snickarens historia. Det är ett av världens äldsta yrken, där generation efter generation tagit över hammaren. Jag är inte själv snickare till yrket, men jag älskar att ha det som hobby.

Ibland krävs det dock expertkunskaper vid vissa snickeriarbeten och då är det såklart bra att anlita ett kunnigt snickeri. Saken är ju den att du inte vill att de slutgiltiga produkten ska bli fallfärdig och rent av farlig. Då behövs det ett snickeri med rätt kunskaper, som dessutom ger dig en garanti på produkten eftersom att den är gjord av kontrakterade snickare. Så snickra gärna själv, men var medveten om dina gränser.

Sakerna man sedan skapar kan variera, och de kanske inte alltid kommer till nytta, utan mest fungerar som prydnadssaker. Men när väl den professionelle snickaren kommer på besök så var på tårna och fråga, du kanske lär dig något själv i ditt eget snickeri.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *