En ny favorit för mig

När det gäller nya upptäckter är det ju inte alltid så att det handlar om ny musik. Ibland upptäcker man även gammal musik som man antingen inte har hört förut eller inte lagt någon energi att lyssna på. Med vissa artister och band fattar man tycke direkt, men det finns också de som man hör men ändå inte hör, om ni förstår hur jag menar. Man hör, men man lyssnar inte. De är kanske inte världens bästa band, men om man faktiskt lyssnar lite så inser man att den där låten faktiskt är ganska skön, och när man börjar lyssna på den låten så gräver man vidare och hittar fler låtar med artisten eller bandet som man tycker är bra.

Just det här har hänt mig nyligen vad gäller bandet Coldplay. Coldplay bildades 1996 i London och har således funnits ganska länge. År 2000 blev de kända över hela världen med låten ”Yellow”, och sedan dess har de funnits där som ett band som kanske inte är hett och på tapeten jämt men som inte heller försvinner utan stadigt ligger på en hyfsad nivå. Jag har inte lyssnat på Coldplay mer än det man har hört på radion och i teve, och av det jag har hört har min känsla varit åt det alldagliga hållet. Mellanmjölk ungefär. Det är inte dåligt, men det är inte heller särskilt bra.

Nu har jag av någon anledning börjat fatta intresse för bandet, och när jag la lite tid på att lyssna igenom mer än de låtar som blivit hits och körts i radion har jag hittat många bra låtar som jag verkligen tycker om. Det är inte något fel på deras hits heller på det viset, och låtar som till exempel ”Fix you” fungerar faktiskt riktigt bra när man väl lyssnar på den. Coldplay har just nu blivit en ny favorit för mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *