Dags att komma iväg lite

Har du känt känslan att världen börjar snurra lite för fort och att du skulle behöva komma iväg från din vardag lite för att varva ner och hämta ny energi? Så känner jag ibland, och istället för att bara vara kvar i den bubblan och ”vänta ut” det så brukar jag faktiskt åka iväg på en liten minisemester. Det behöver inte vara särskilt långt bort eller någon längre tid. Det räcker oftast med ett par dagar på ett ställe som man inte ser varje dag. Ibland lånar jag en stuga av någon kompis, ibland tar jag in på hotell eller vandrarhem – jag gör helt enkelt det som passar för stunden.

Jag tror att det är viktigt att lyssna på kroppen. Säger den att den behöver omväxling för att få ny energi så ska man inte strunta i det. Visst, man kan inte åka iväg i tid och otid så fort något känns lite svårt, men ibland får jag verkligen en stark känsla av att jag behöver komma bort, typ 2-3 gånger om året. Och då gör jag det. Om jag inte gör det så kan det ta mig flera veckor att komma ur den där negativa spiralen eller dåliga måendet som jag har, men när jag gör som kroppen och hjärnan säger så kommer jag oftast tillbaka med bättre energi redan efter några dagar.

Nu är jag inne i en sådan period och därför har jag bokat två nätter på ett mysigt hotell nära Leksand. Green Hotel heter det, och det ser verkligen ut att vara helt fantastiskt mysigt där med en underbar utsikt över sjön Siljan. Jag har inte planer alls på vad jag ska göra där. Kanske hänger jag bara runt på hotellet och tar det lugnt, kanske tar jag mig en tur någonstans. Det viktiga är att jag får varva ner och inte ha några måsten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *