Blind Guardian har många guldkorn

Blind Guardian är ett band som jag inte direkt lyssnar på så värst ofta, men i perioder kan jag verkligen uppskatta deras musik, och det finns många guldkorn att hämta. De är ett tyskt power-/speed metal-band och de de gav ut sin första demo 1985.

Blind Guardians andra album ”Follow the blind” som släpptes 1989 blev det stora genombrottet. Låten Valhalla blev den mest kända, och sedan dess har det bara gått uppåt för bandet. Genom åren har bandet, precis som många andra, sett olika ut vad gäller medlemmar, men idag består Blind Guardian av Hansi Kürsch (sång), André Olbrich (gitarr), Marcus Siepen (gitarr) och Frederik Ehmke (trummor samt en del andra instrument som exempelvis flöjt och säckpipa).

En del av bandets låtar, bland annat hela skivan ”Nightfall in Middle-Earth” från 1998, är inspirerade av J.R.R. Tolkiens verk. Jag gillar många av låtarna från den skivan, och jag är också ett stort Lord of the Rings-fan så det är lite extra roligt att låtarna har den känslan tycker jag. Jag gillar bland annat ”Nightfall”, ”Mirror mirror” och ”Thorn” lite extra mycket. En annan låt jag tycker mycket om är ”Lost in the twilight hall” från skivan ”Tales from twilight world” från 1990.

Den här typen av musik är ganska speciell, och det krävs också speciella tillfällen att lyssna på den. Även om jag inte lyssnar så ofta så är det alltid som en kär gammal vän när man river igång låtarna. De finns alltid där i bakgrunden och väntar på att rätt tillfälle för att umgås igen ska dyka upp. Nu känns det som att jag blev väldigt sentimental eller poetisk eller något, men typ så är det i alla fall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *